Inter-row cultivators with liquid fertilizer adapter

Product Code: folyékony műtrágyaszóró adapterrel
REQUEST A QUOTE

In case of difficult weather conditions and dry summer months, dry fertilizers distributed beside the rows are not absorbable by the plants. Liquid fertilizers can be a solution to this problem. Our Cultivators can be equipped with a liquid fertilizer spray adapter. In order to save time, the system is able to fill itself without assistance. The fertilizer can be sprayed onto the leafs or into the soil, minimizing the loss of evaporation by immediate covering.The machine can be equipped with both application systems, so you can choose a nutrient supply method without reassembly. The applied quantities are computer-controlled, giving feedback about the flow, and the output volume manually adjustable on the go.

Parts of the liquid adapter:

  • 600 Litre plastic tank
  • Filters
  • P-100 diapraghm pumping device
  • The pumbing device can be used for filling
  • BRAVO 180 Computer controlled speed control spraying
  • Pressure and speed control equipment
  • Anti drip device
  • Can choose between soil mixing, onto leaf distribution or both
  • Deliverable fertilizer quantity is 60 – 420 litre/hectare with 10 km/h speed

The machine can be equipped with an instrument of adjustable height (up to 30cm-80cm) to spray weed control chemicals and foliar manures.

Táblaszintű adatkezelés

Az XD monitor – mint minden TOPCON X/XD kijelző – az adatokat táblaszinten képes kezelni. A különböző munkaműveletek (pl. permetezés, műtrágyaszórás, stb.) minden esetben az adott táblához kerülnek mentésre, így később bármikor visszakereshető, hogy az adott táblán mikor és milyen műveletet végeztünk. Egy befejezetlen munkaművelet bármikor visszakereshető, ezáltal ott folytatható, ahol abbahagytuk.
 
Sorvezetési nyomvonalak létrehozása
A készülékben megtalálhatóak a klasszikus egyenes és görbe nyomvonalak, melyek a létrehozás után automatikusan mentésre kerülnek a kiválasztott táblához. AB egyenes létrehozásakor a rendszer lehetőséget biztosít manuális GPS koordináta bevitelre is, mely automata kormányzás használatával - RTK pontosság mellett - maximális biztonsággal alkalmazható a táblaszélek pontos meghatározására.
 
Határvonalak kezelése
Számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy tábláinkhoz határvonalat rögzítsünk. Megtehetjük munka közben a szegés alkalmával, a munka végeztével a lefedési térképből, de akár külső forrásból is feltölthető SHP formátumban. Miért fontos ez? Pontos információt kapunk a művelt terület nagyságáról, munka közben láthatjuk a hátralévő, még műveletlen terület nagyságát. A határvonalak megléte a táblakiválasztást is meggyorsítja, a táblakereső elindításával – amennyiben a határvonalon belül tartózkodunk – automatikusan kiválasztásra kerül a táblánk, nem szükséges a listából kiválasztani. 
 
Jármű/munkagép geometriai adatainak mentése
Az XD monitor külön-külön tudja tárolni az erő- és munkagépek geometriai adatait, ezáltal nagyon pontosan tudja modellezni/térképezni a tényleges munkavégzést. A munka megkezdése előtt ki kell választanunk egy listából az aktuálisan használni kívánt erő – és munkagépet, nem szükséges minden használat előtt a munkaszélesség beállításával foglalkozni. A monitor számos traktortípus geometriai adatait tartalmazza, mely szükség esetén módosítható.
 
Virtuális szakaszvezérlés a pontos területmérésért
Munkagépek létrehozásakor (pl. permetezőgép) lehetőség van megadni a szakaszok számát, a szakaszok szélessége külön-külön megadható, amennyiben azok elosztása nem szimmetrikus. Az automatikus szakaszvezérlés engedélyezése után, a kezelt területre érve a kijelzőn pontosan látható, hogy melyik (virtuális) szakasz aktív, melyik van kikapcsolva. Ez nagyon pontos területmérést eredményez, és információt ad a felhasználó számára, hogy éppen melyik szakaszt szükséges zárni.
 
Automatikus szakaszvezérlés és mennyiségszabályzás
Az Apollo munkagépvezérlő ECU segítségével a folyadékrendszerek sebesség arányos szabályzása és automatikus nyitás/zárása megoldott a már művelt területen, vagy a táblahatárvonalhoz képest. Egy Apollo CM-40 két külön folyadék csatornát képes kezelni, így egyidejűleg két eltérő anyag kijuttatása és automatikus vezérlése is megoldható a rendszer segítségével.
 
Gyorsindítás – Több művelet, egy gombnyomásra!
Egy innovatív megoldás, számos lehetőséggel! A funkció lényege, hogy azokat a gyakran használt műveleteket, mint pl. Tábla kiválasztása, Új munka létrehozása, AB egyenes felvétele EGY gombnyomásra beállíthatunk.
 
Távoli segítség, azonnal! – Távoli segítség távdiagnosztika alkalmazás
Kezelői kérdések, munkagép beállítások esetén a távoli segítéség távdiagnosztika alkalmazással azonnal tudunk reagálni, amennyiben azt a felhasználó kezdeményezi számunkra. Minden XD sorvezető tartalmaz egy adaptert, aminek a segítségével WIFI hálózathoz lehet csatlakozni, így függetlenül attól, hogy milyen messze vagyunk a készüléktől, azt teljes hozzáféréssel elérjük. A szolgáltatás díjmen

  ORS-6/3 FM ORS-8/3 FM
Cultivable rows 6 (5 full and 2 half) 8 (7 full and 2 half))
Working width (m) 5 6,4
Transport width (m) 3,3 3,3
Power required (HP) 82 110-120
Weight (unfilled) (kg) 1240 1440
Folding Hydraulic Hydraulic
Supplement frame 10,75x15,3 10PR wheeled