Sorközművelő kultivátorok folyékony műtrágyaszóró adapterrel

Cikkszám: folyékony műtrágyaszóró adapterrel
ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Mindenhol a szélsőséges időjárásról, az egyre szárazabb nyári hónapokról olvashatunk, és tapasztalhatjuk is. A sor mellé juttatott megfelelő mennyiségű szilárd műtrágya adott esetekben már nem tud a növény számára elérhető állapotba kerülni, megfelelően hasznosulni. A folyékony műtrágya megoldást jelenthet erre a problémára. Kultivátoraink felszerelhetők folyékony műtrágya szórására alkalmas adapterrel is. Mivel az idő is egy befektetett érték, ezzel is takarékoskodni szeretnénk, így a rendszer gyors önfeltöltésre is alkalmas egyéb gépi segítség nélkül. A műtrágyát ki lehet juttatni a levélre, gyors hatást elérve, vagy a talajba, egyből betakarva a párolgási veszteség minimalizálása érdekében. A gép felszerelhető mind a két kijuttatási rendszerrel is, így átszerelés nélkül lehet tápanyag utánpótlási módot választani. A kijuttatott mennyiségek számítógéppel vezéreltek, sebesség arányosan, visszajelzést adva a pillanatnyi átfolyásról, valamint még kézzel állítható menet közben a kijuttatott mennyiség.

Folyékony adapter részegységei:

  • 660 vagy 1100 literes rotációs technológiával készült, nagy szilárdságú műanyag tartály tartóval
  • Szívószűrő, nyomószűrő
  • ANNOVI REVERBERI OLASZ SZIVATTYÚ
  • Szivattyú alkalmas a feltöltésre is
  • BRAVO180 Computerrel vezérelt sebességarányos kijuttatás
  • Nyomás és mennyiségszabályozó egység
  • Csepegés gátlóval szerelve
  • Választható: Talajba juttató, lombtrágya szerelvényezéssel vagy dupla
  • Kijuttatható mennyiség 6 soros kultivátor és 10km/h esetén 60 l/ha-tól 420 l/ha-ig

Szerelni lehet a gépet állítható magassággal szerelt lombtrágya szerelvényezéssel (30cm – 80cm-ig), amellyel a sorköz gyomirtását, illetve a növény lombtrágyával történő permetezését lehet elvégezni.


Táblaszintű adatkezelés

Az XD monitor – mint minden TOPCON X/XD kijelző – az adatokat táblaszinten képes kezelni. A különböző munkaműveletek (pl. permetezés, műtrágyaszórás, stb.) minden esetben az adott táblához kerülnek mentésre, így később bármikor visszakereshető, hogy az adott táblán mikor és milyen műveletet végeztünk. Egy befejezetlen munkaművelet bármikor visszakereshető, ezáltal ott folytatható, ahol abbahagytuk.
 
Sorvezetési nyomvonalak létrehozása
A készülékben megtalálhatóak a klasszikus egyenes és görbe nyomvonalak, melyek a létrehozás után automatikusan mentésre kerülnek a kiválasztott táblához. AB egyenes létrehozásakor a rendszer lehetőséget biztosít manuális GPS koordináta bevitelre is, mely automata kormányzás használatával - RTK pontosság mellett - maximális biztonsággal alkalmazható a táblaszélek pontos meghatározására.
 
Határvonalak kezelése
Számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy tábláinkhoz határvonalat rögzítsünk. Megtehetjük munka közben a szegés alkalmával, a munka végeztével a lefedési térképből, de akár külső forrásból is feltölthető SHP formátumban. Miért fontos ez? Pontos információt kapunk a művelt terület nagyságáról, munka közben láthatjuk a hátralévő, még műveletlen terület nagyságát. A határvonalak megléte a táblakiválasztást is meggyorsítja, a táblakereső elindításával – amennyiben a határvonalon belül tartózkodunk – automatikusan kiválasztásra kerül a táblánk, nem szükséges a listából kiválasztani. 
 
Jármű/munkagép geometriai adatainak mentése
Az XD monitor külön-külön tudja tárolni az erő- és munkagépek geometriai adatait, ezáltal nagyon pontosan tudja modellezni/térképezni a tényleges munkavégzést. A munka megkezdése előtt ki kell választanunk egy listából az aktuálisan használni kívánt erő – és munkagépet, nem szükséges minden használat előtt a munkaszélesség beállításával foglalkozni. A monitor számos traktortípus geometriai adatait tartalmazza, mely szükség esetén módosítható.
 
Virtuális szakaszvezérlés a pontos területmérésért
Munkagépek létrehozásakor (pl. permetezőgép) lehetőség van megadni a szakaszok számát, a szakaszok szélessége külön-külön megadható, amennyiben azok elosztása nem szimmetrikus. Az automatikus szakaszvezérlés engedélyezése után, a kezelt területre érve a kijelzőn pontosan látható, hogy melyik (virtuális) szakasz aktív, melyik van kikapcsolva. Ez nagyon pontos területmérést eredményez, és információt ad a felhasználó számára, hogy éppen melyik szakaszt szükséges zárni.
 
Automatikus szakaszvezérlés és mennyiségszabályzás
Az Apollo munkagépvezérlő ECU segítségével a folyadékrendszerek sebesség arányos szabályzása és automatikus nyitás/zárása megoldott a már művelt területen, vagy a táblahatárvonalhoz képest. Egy Apollo CM-40 két külön folyadék csatornát képes kezelni, így egyidejűleg két eltérő anyag kijuttatása és automatikus vezérlése is megoldható a rendszer segítségével.
 
Gyorsindítás – Több művelet, egy gombnyomásra!
Egy innovatív megoldás, számos lehetőséggel! A funkció lényege, hogy azokat a gyakran használt műveleteket, mint pl. Tábla kiválasztása, Új munka létrehozása, AB egyenes felvétele EGY gombnyomásra beállíthatunk.
 
Távoli segítség, azonnal! – Távoli segítség távdiagnosztika alkalmazás
Kezelői kérdések, munkagép beállítások esetén a távoli segítéség távdiagnosztika alkalmazással azonnal tudunk reagálni, amennyiben azt a felhasználó kezdeményezi számunkra. Minden XD sorvezető tartalmaz egy adaptert, aminek a segítségével WIFI hálózathoz lehet csatlakozni, így függetlenül attól, hogy milyen messze vagyunk a készüléktől, azt teljes hozzáféréssel elérjük. A szolgáltatás díjmentes.

  ORS-6/3 FM ORS-8/3 FM
Művelt sorok száma 6 (5 egész 2 fél) 8 (7 egész 2 fél)
Munkaszélesség (m) 5 6,4
Szállítási szélesség (m) 3,3 3,3
Erőgépigény (LE) 82 110-120
Súly feltöltés nélkül (kg) 1240 1440
Csukása Hidraulikus Hidraulikus
Segédváz 10,75x15,3 10PR kerekekkel szerelt